Gezond leven en werken

Uw medewerkers komen uw bedrijf gezond binnen en u wilt dat zij ook weer gezond de werkdag afsluiten

Risico Inventarisatie & Evaluatie

Een RI&E is simpel gezegd een lijst met alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s in uw bedrijf, en het plan voor het oplossen van deze risico's. Denk aan snijgevaar bij machines of valgevaar bij werken op hoogte, maar ook aan langdurige blootstelling aan hoge werkdruk of aan gevaarlijke stoffen. Bij inventariseren stopt het niet: er moet uiteraard een plan komen om de risico’s te verkleinen door preventie. De RI&E komt in beeld bij onder andere verzuimverzekeraars en werkgeversaansprakelijkheid en niet-naleving ervan kan invloed hebben op de dekking van de verzekering en bij een ongeval een boete opleveren.

Behalve het voldoen aan de verplichting geeft de RI&E u als werkgever een zeer goede scan van de risico's in uw bedrijf. Ieder heeft zijn blinde vlekken, deze worden bij het uitvoeren van de RI&E vaak feilloos zichtbaar.

Ammerlaan ARBO geeft werkgevers advies bij het opzetten, uitvoeren en toetsen van de RI&E in samenwerking met onze partner. Deze partner is specialist op gebied van veiligheid, certificering, uitvoering en toetsing van de RI&E.

Adres

Westlandseweg 16D
2291 PG Wateringen

email

info@ammerlaanarbo.nl

telefoon

0174 257028