Gezond leven en werken

Beter voorkomen dan herstellen!

Acties om verzuim te verminderen en inzetbaarheid te vergroten

Preventief spreekuur

Uitval van een medewerker is voor alle partijen niet prettig; de medewerker wordt door de collega's gemist, waardoor de werkdruk binnen een team toeneemt en de medewerker zelf tijdelijk aan de zijlijn staat met een schuldgevoel.
Zolang de werknemer nog aanwezig is binnen het bedrijf hebben leidinggevenden veel invloed en kunnen acties ingang zetten. Alles om de werknemer inzetbaar te houden.
Uitval is vaak te voorkomen door snel actie te ondernemen. Bijvoorbeeld tijdelijke vermindering van werkdruk, tijdelijk minder of geen eindverantwoording. Een vaak gestelde vraag: hoelang zijn deze acties nodig?
Door het preventieve spreekuur in te zetten kan de bedrijfsarts of adviseur uw werknemer samen met de leidinggevende inzetbaar houden en verzuim voorkomen.
Wacht niet met actie, neem voor advies contact op met uw adviseur van Ammerlaan ARBO.

Trainingen

In 2023 is een nieuwe training gestart: mentale fitness! Meer informatie is te vinden op onze homepage.

De adviseurs van Ammerlaan ARBO kunnen bij u op locatie trainingen op maat geven. Op locatie van Ammerlaan ARBO kunnen ook trainingen worden gegeven voor max. 8 personen.
We bieden verschillende trainingen: voorkomen verzuim, training stressmanagement of training regie op verzuim.
De training voorkomen verzuim is voor HR en leidinggevenden, na de training zijn zij in staat vroegtijdig afbreuk bij medewerkers te signaleren en actie te ondernemen. Samen delen van ervaringen maakt deze training compleet. Belangrijk is de stap n√° de eerste signalering; het gaat niet goed, wat kun je doen? Tijdens deze training leren leidinggevenden om tijdens het gesprek met de medewerker door te pakken naar oplossingen, maar ook hun grenzen te bepalen; wanneer doorgaan als leidinggevende en wanneer externe hulp inschakelen? Alles om volledige uitval van werk te voorkomen.Adres

Westlandseweg 16D
2291 PG Wateringen

email

info@ammerlaanarbo.nl

telefoon

0174 257028